Is er een leeftijdsgrens voor bepaalde haarkleur/ haarstijlen?

Kleurijke kleding, schoenen, accessoires springen bij mij in het oog. Het is al zo geweest sinds ik het mij kan herinneren. Ik hou van kleur. Het brengt voor mij warmte en vrolijkheid in mijn leven.

Die sprekende en opvallende kleuren beperk ik niet alleen tot mijn kleding. Mijn haar wordt ook bij al mijn enthousiaste ideeën betrokken. Nu heb ik bijvoorbeeld blauw haar. Om deze blauwe look te creëren heb ik nephaar gebruikt. Ik vind het super leuk omdat het iets is dat ik tijdelijk kan veranderen zonder nadelige of schadelijke gevolgen aan mijn eigen haar te krijgen.

Nu zag ik laatst een foto van een jong meisje met net als ik ingevlochten nephaar maar dan in de kleuren paars en roze. Ik vond het super schattig staan en heel leuk om te zien totdat ik de reacties las. Veel mensen vonden het vlechten met nephaar niet kunnen voor kinderen. Dat kan en iedereen mag daarin zijn eigen mening hebben. Anderen vonden het wel leuk maar vooral omdat ze gekleurd haar meer gepast vonden voor kinderen.

Ondanks dat ik het aan de ene kant begreep dat gekleurd haar goed bij kinderen past doordat in mij  opinie kleur voor het speelse staat wat aan kids gelinkt wordt, verbaasde het mij toch.

Betekend dit dat ik als volwassen vrouw geen gekleurd haar kan hebben zonder dat het kinderlijk lijkt?? Is dit hoe meerdere mensen erover denken? En welke kleuren horen dan bij kinderen? Als blond bijvoorbeeld bij volwassenen hoort, mogen kinderen dan geen blond (nep)haar omdat ze er anders ‘te oud’ uit zien? Geldt deze regel alleen voor gekleurd haar of gaat het verder in kapsels? Zijn er manieren waarop een volwassene zijn/haar haar kan dragen waardoor het kinderlijk lijkt?

Ik vind het maar verwarrend en ben een voorstander van let jij lekker op jij dan let ik op ik. Ik ben het type dat van vernieuwing houd. Ik uit mij onder andere door mij anders te kleden en mijn haar te dragen zoals ik het leuk of mooi vind. Ik ben dan zeker ook het type dat met deze blauwe haren naar een bespreking zou gaan. Als jij daar iets op tegen heb lijkt het mij iets meer jou probleem als de mijne.. Is het een idee om elkaar gewoon te accepteren wat voor kleding/ haarstijl je ook hebt?

Ik zal bidden voor de mensheid..

Until the next one..

💋💋💋

1 thought on “Is er een leeftijdsgrens voor bepaalde haarkleur/ haarstijlen?”

 1. Geweldig!!
  Gewoon jezelf zijn en dicht bij jezelf blijven.!!
  Voor sommigen is dat mogelijk een proces, willen maar niet durven! Kan liggen aan bepaalde levensloop. En verwachtingen die m.n ouders en/of omgeving aan je stellen, maar onder die Juk wil je vandaan zeg maar.
  Vind je blogs erg interessant !

  Wel moet ik overigens opmerken, dat ik je blogs niet zo makkelijk kon vinden , maar hey uiteindelijk gelukt😊
  Sinds kort volg ik met veel plezier je video’s op YouTube !!

Leave a Comment

Your email address will not be published.