Kurkuma is het antwoord op al je vragen!

Voor ons ‘westerlingen’ is kurkuma meestal iets dat bij het eerste gehoor gek in de oren klinkt. Het idee dat kruiden en planten een positieve of zelfs geneeskrachtige werking hebben, is dan ook niet gelijk geloofwaardig voor de gemiddelde mens.

Vanuit mijn eigen cultuur, de Saramacaanse, wordt er bij ongemakken en kwalen vrijwel altijd naar planten en kruiden gekeken voordat er westerse geneeskunde aan te pas komt. Voor mij was het dan ook interessant om er op latere leeftijd achter te komen dat niet alleen in Suriname kruiden erg worden gewaardeerd maar ook in andere landen op verschillende continenten.

Kurkuma is zo een kruid waarvan ik eerst dacht dat het nieuw was totdat ik er achter kwam dat het verschillende namen heeft en ik er zelfs een van kende: koenjit. Ondanks dat ik zelf geen ervaring heb met dit kruid in de keuken, weet ik wel dat het daar veel gebruikt wordt. Kurkuma staat bekend om zijn positieve gezondheidseffecten waaronder: Ontstekingsremmende, het remmen van de groei van schimmels, bacteriën en parasieten, beschermt tegen hart- en vaatziekten en nog veel meer.

 verse kurkuma

Dit alleen is al geweldig maar het werd pas echt interessant voor mij toen ik toevallig in mijn zoektocht naar een middel voor het oplichten van donkere vlekken/ plekken stuitte op ‘tumuric’. De Engelse benaming voor kurkuma. Aangezien ik niet perse wist hoe ik de kurkuma in mijn gerechten moest gebruiken, dacht ik de meest veilige optie daarnaast is waarschijnlijk het toepassen op mijn huid.

Ik had mijn twijfels en wist niet zeker wat ik ervan moest vinden maar heb mijn kurkuma pasta gemaakt en uitgeprobeerd. Bekijk mijn video hieronder om te zien of het ook echt heeft geholpen mijn donkere oksels op te lichten.

Until the next one..

3 thoughts on “Kurkuma is het antwoord op al je vragen!”

  1. Pingback: Avocado haarmasker Geïnspireerd door cardi b - ItsJanetsWorld

Leave a Comment

Your email address will not be published.