Ik was ruim een maand goed ziek – Griep, Bijholteontsteking en rona

Ziek zijn is nooit leuk. Maar weken lang zo kapot en zwak zijn dat je niks kan.. pff.. Dat was mijn leven de afgelopen maanden. She got to me again guys! Naast griep en bijholteontsteking had ik ook (weer) corona. Ben zeker een maand goed ziek geweest maar probeer de draad nu langzaam maar zeker weer op te pakken. Hoe het ziek zijn was en het herstel gaat, beschrijf ik hieronder.

Mijn eerste post na weken op TikTok

het begon zo goed..

Ik denk dat het begin dit jaar was dat ik er helemaal klaar voor was. Ik zou mijn online aanwezigheid weer serieuzer gaan nemen. Na maanden van kwakkelende gezondheid en gebrek aan motivatie, zou ik het roer omkeren. Elke week meerdere video’s op Youtube en daarnaast wekelijks bloggen. Dat was het plan.

Het begin was super! In minder dan twee weken had ik video’s voor een hele maand opgenomen. Ik verbaasde mezelf lol. En wat voelde dit geweldig! Ik had een planning gemaakt en voelde me fysiek goed wat er weer voor zorgde dat ik me aan de planning kon houden. Ja, ik merkte wel dat ik supermoe was en vroeg naar bed ging. Ook de spierzwakte begon weer maar dat negeerde ik.

Pas wanneer al mijn video’s waren ge-edit, mocht ik pauze nemen. Mijn verjaardag kwam er ook aan en we hadden een weekendje weg gepland. Dat was dan ook het moment dat ik helemaal zou kunnen gaan ontspannen.

wat een ellende!

Zo gezegd, zo gedaan. Video’s waren ingepland, blogs stonden klaar en ik was helemaal ready voor mijn weekendje weg. Als ik je zeg dat ik in mijn leven niet zoveel heb geslapen als tijdens dat weekendje weg is het geen grap. Ik voelde een verkoudheid opkomen en wist dat ik rustig aan moest gaan doen wanneer we weer thuis waren.

Mijn afspraak voor de daaropvolgende maandag had ik toen ik thuis kwam afgezegd. Maar goed ook want ik was maandag ziek. Goed ziek. Ik had een zware griep te pakken. Net toen ik dacht me beter te gaan voelen begon ik snot verkouden te worden en kreeg ik erge hoofdpijn. Ik herkende het gevoel ergens omdat ik vaker bijholteontsteking had gehad. Dit was alleen tien keer erger als ik ooit eerder had ervaren.

Naast mijn hoofd, ogen en wangen had ik verschrikkelijke pijnen in mijn kaken en tanden. Het enige dat ik kon was huilen, stomen en pijnstillers nemen. Toen ook dat na een week of twee beter ging was ik opgelucht. Maar niet voor lang.. Ineens kreeg ik zo een pijn in mijn lichaam. Ook weer iets dat ik herkende van de tijd dat ik rona had. Inmiddels was ik zeker een maand goed ziek.

het houdt niet op..

De positieve GGD-test bevestigde wat ik eigenlijk al wist. Rona. Mijn lichaam was inmiddels zo verzwakt van het ziek zijn dat ik het ergste vreesde. Ik hoestte de longen uit mijn lijf, had dus pijn aan mijn lichaam en was vreselijk moe. Ook kwam ik er deze periode achter dat ik zwanger was. Gelukkig hielden de meeste rona klachten niet langer dan een week aan. En dat terwijl ik chronisch ziek en ongevaccineerd ben. Ik dank God dat het meeviel.

Na een maand goed ziek te zijn geweest, merk ik dat het langer duurt voordat ik weer op kracht ben. Ik doe nog elke dag een dutje en ga vroeg naar bed. Huishoudelijke taken kan ik amper volhouden/ afmaken. Zelfs wandelen wat ik zo graag doe, put me vreselijk uit.

Wat ik het meest lastig vind is dat ik zo graag alles wil doen. Maar merk dat ik mijn lichaam echt de tijd moet geven om bij te komen. Ik ben weer begonnen met fysiotherapie voor extra ondersteuning tijdens het aansterken. Hopelijk kan ik mezelf de tijd gunnen zonder haast op kracht te komen.

lees ook:

Leave a Comment

Your email address will not be published.